Yarım Yağlı Beyaz Peynir 17 Kg

Ürün Paketi : 17 kg / 34.47 lbs

Koyun, inek, keçi ya da manda sütünden yapılır. En değerlisi koyun sütünden yapılanıdır. Beyazpeynir, az kaynatılmış sütün 18°C'ye dek soğutulup peynir mayasıyla mayalanması, sonra da özel kasa içinde, beze sarılarak büyük bir kalıp hâlinde süzülmesiyle elde edilir. Yapılırken sütün yağı alınmazsa tam yağlı, yağın bir bölümü alınırsa yarım yağlı peynir olur. Türkiye'de en iyi beyazpeynir, daha çok Trakya ve Batı Anadolu'da yapılır. Yakındoğu ve Balkan ülkelerinde de çokça tüketilir. 100 gr. beyazpeynirde 25 gr. protein, 35 gr. yağ, 1 gr. karbonhidrat ve A, B, D vitaminleri bulunur.

carsibasi-gurme-e-ticaret-sitesi